Spåra leverans

Boka frakt
May 19, 2021

Skärgårda inleder samarbete med Best Transport

Svenska konsumenter har under de senaste åren, och framförallt under Corona-pandemin, vant sig vid bekvämligheten och tryggheten med att handla online och få varorna levererade hela vägen hem till dörren. Det är något som Best Transport, i samarbete med Skärgårda, nu även kan erbjuda till bofasta, likväl som semestrande ö-bor i Stockholms skärgård.

Online-shopping med snabba och smidiga leveranser hem till dörren har för många svenskar blivit ett vanligt inslag i vardagen. Men i Stockholms skärgård har de moderna leveranslösningarna varit få. Från och med nu kan dock bofasta, likväl som semestrande ö-bor slippa ta turen in till stan för att shoppa. Best Transport börjar, i samarbete med Skärgårda, att leverera till Stockholms skärgård.

Nätapoteket Apotea, elektronikkedjan Kjell & Company samt nätbutikerna för djurägare VetZoo och Arken Zoo är först ut bland e-handlarna att erbjuda konsumenter ö-leveranser med Best Transport.

– Vi tycker att tjänsten med skärgårdsleveranser är en jättebra service och vi är glada över att få vara med och erbjuda den till våra kunder tillsammans med Best, säger Pär Svärdson vd på Apotea.

– Vi på Kjell & Company är måna om att hela tiden anpassa vår service och göra oss tillgängliga för våra kunder. Att vi nu kan erbjuda smidig webbshopping kombinerat med snabba ö-leveranser med Best till våra kunder i Stockholms skärgård ser vi som en enorm fördel, säger Marcus Renå, Logistikkoordinator på Kjell & Company.

– I skärgården finns det ett stort behov av att få hjälp med leveranser med allt ifrån mindre paket innehållande mediciner och kläder till skrymmande varor såsom vitvaror, möbler och byggvaror. Vi på Skärgårda är oerhört glada över att vi nu, genom samarbetet med Best Transport, kan hjälpa en mängd e-handlare och butiker att nå ut till konsumenterna i Stockholms skärgård, säger Lennart Silvegren på Skärgårda.

Bofasta skärgårdsbor kan nu se fram emot att kunna få ö-leveranser året om. Under juni, juli och augusti kan de, likväl som de miljontals semestrande konsumenter som under högsäsongen besöker Stockholms skärgård, kunna ta emot sina online-köp dagligen.

– Konsumenter i Stockholms skärgård är köpstarka, men förra året gjordes endast 0,2% av skärgårdsinköpen online. Med största sannolikhet är det avsaknaden av leveranslösning som varit anledningen till att e-handeln inte ännu fått ett stort uppsving i denna geografi. Vi ser därför en enorm potential i att vi nu erbjuder våra e-handlare möjlighet att leverera till bofasta likväl som semestrande ö-bor i Stockholms skärgård, säger Niklas Knight, vd på Best Transport.

Om Best Transport
Sedan 1976 har Best Transport erbjudit små och stora företag prisvärda transportlösningar. Företaget utför dagligen, med hjälp av innovativa tech-lösningar, tiotusentals snabba och fossilfria bud-, distributions- och last mile-uppdrag. Best Transport driver på utvecklingen i branschen och arbetar målmedvetet för att nå sin vision om att vara kundens självklara val inom last mile och expresstjänster i norra Europa, baserat på ett uppriktigt hållbart utförande. Företaget finns verksamt i Sverige, Norge och Danmark. För mer information besök www.besttransport.se

Om Skärgårda
Skärgårda erbjuder effektiva och miljövänliga hemleveranser i Stockholms skärgård. Genom ökad tillgängligheten till handels- och samhällstjänster för skärgårdens invånare bidrar Skärgårda till en mer levande skärgård. Vi arbetar aktivt för att förebygga och minska miljöpåverkan och bidra till en positiv samhällsutveckling. Vårt arbete bedrivs så att skärgården och dess vackra naturresurser inte påverkas negativt över tid. Vi följer noggrant utvecklingen av förnyelsebara bränslen och optimerar lastning och körplaner för att minska körsträckor och minimera koldioxidutsläpp. För mer information besök skargarda.se

Kontakt
Niklas Knight
VD, Best Transport
niklas.knight@besttransport.se

Lennart Silvegren
Skärgårda
lennart@skargarda.se